top of page

Puuterassi- Huomioi nämä 3 vaaraa!

Puuterassi on miltei suosituin terassityyppi Suomessa ja maailmalla, johtuen yksinkertaisuudestaan, Designistaan ja laadustaan. Puu kestää lähes kaikki sääolosuhteet - ja onhan se niissä kasvanutkin. Mutta puuterassia tehdessä on silti piileviä sudenloukkuja, jotka ilmenevät vasta myöhässä, ja saattavat pahimmillaan ajaa koko talosi purkukuntoon.

Vältä nämä vaarat ajoissa ja sinunkin terassi kestää vuosia pitempään!1-Terassin perustukset- suojele talosi käyttöikää

Terassia rakennettaessa on oltava huolellinen alusta saakka- sillä jos ei kiinnitys ole kunnollinen niin terassi voi tuhoutuessaan viedä mukanaan jopa koko talon! Mitä? -Kyllä!

Tämä tapahtuu yleensä talvisin, jos terassia asennettaessa on käytetty vääränlaisia perustuksia, sillä puun eläessä, ja maan jäätyessä, on huonokiinnitteinen terassi altis routavaurioille ja kieroutumille. Vaarana taloille tämä on siinä, että jos terassi on kiinnitettynä talon rakenteisiin, alkaa terassin kieroutumat painamaan talon perustuksia, ja seuraukset voivat olla: Vuodot ikkunoiden karmeista, tuhoutunut julkisivu, vesivahingot, vedontunne sisällä halkeamista johtuen ja lopuksi koko talon purkukuntoisuus. Nämä vahingot yleensä tapahtuvat todella hitaasti, että on onni talonomisajalla jos hän ne ajoissa huomaa.

Vaikka terassi ei ole kiinni talon rakenteissa, voi taloon silti kohdistua maaperässä isoja paineita, josta tulevat: Kellarivuodot, salaojaremontit, ja perustuksien korjaus taloon.


2- Terassilaudat- onko asettelu tarkkaa?

Terassirakentamisen huippu on lautojen asettelu ja oman tyylin toteutus- mutta asennettuna väärin voi terassi joutua vaihtoon äkkiä. Lautoja asetellessa on oltava tarkka puun sydämen ja vuosirenkaiden sijaintiin perustuvaan tietoon. Jos laudat asennetaan ns. väärinpäin, on terassisi laudat kohta lahokuntoisia ja jalkasi täynnö tikkuja. Tämä johtuu puun vedenottokyvystä, jolloin väärinpäin laudat imevät kosteuden sisäänsä, ja lahottavat puut ajan myötä. Terassisi voi näin kestää puolet vähemmän ja aiheuttaa tarpeettomia vaaroja ja turhia loukkaantumisia.


3-Lasitettu terassi- tuleeko vesi läpi?

Kelit muuttuvat, ja puu elää. Miten tämä vaikuttaa terassien lasitukseen? Terassien lasituksien täytyy olla ammattitaitoisesti tehty ja tiivistetty, ottaen huomioon puun turpoaminen kosteudessa ja kutistuminen kuivuessaan. 100mm leveä lankku turpoaa yleensä noin 25mm kosteana, joka on jo riittävä ero aiheuttaakseen huonoihin saumoihin rakoja. Raot alkavat ajan myötä vuotamaan vettä ja aiheuttavat pahimillaan sisä-terassille kosteusvaurioita.


Varmista että terassisi rakennus hoidetaan ammattilaisten toimin meillä, ja sinunlainen Design-Terassi voi kohta olla sinunkin pihalla!


Aurinkoisin terveisin:

Design-Terassi-tiimi


bottom of page